Ο αγώνας των χαλυβουργών αγώνας όλης της κοινωνίας

Εδώ και ενάμισι χρόνο η κατάσταση στη ζωή της  ελληνικής κοινωνίας έχει επιδεινωθεί  με την υπογραφή του μνημονίου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την συναίνεση ολόκληρου του μπλοκ εξουσίας (ΝΔ – ΛΑΟΣ). Κάθε δόση δανείου για την Ελλάδα ισοδυναμεί με καταστροφικά για τον λαό μέτρα που νομιμοποιούν την φτώχεια, την ανεργία την κοινωνική εξαθλίωση. Τον τελευταίο καιρό βιώσαμε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των πλατειών, τις απεργίες των εργαζομένων τον Οκτώβρη, τις πρωτοφανείς παρεμβάσεις στις παρελάσεις, καθώς και τις δυναμικές αντιδράσεις των εργαζομένων σε διάφορους κλάδους . Πιο χαρακτηριστικός όμως όλων, είναι και ο αγώνας των εργαζομένων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ.

Εδώ και 45 μέρες οι εργάτες σε μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές  βιομηχανίες (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ) δίνουν έναν από τους πιο προωθημένους και ριζοσπαστικούς σε χρονική διάρκεια αγώνα απέναντι στη εργοδοτική αυθαιρεσία. Από αυτούς τους εργάτες σήμερα η εργοδοσία ζητάει να δεχτούν μείωση των μεροκάματων, να δουλεύουν εκ περιτροπής ή μερικές ημέρες, να δεχτούν την απόλυση συναδέλφων τους. Παρότι η εταιρία έχει μεγάλα κέρδη και συνεχείς παραγγελίες από το εξωτερικό. Οι εργάτες απαντάνε με μια φωνή: “δουλειά για όλους, 8ωρο, δικαιώματα ,αξιοπρέπεια, ή όλοι ή κανείς”.  Αυτό το έμπρακτο »ή όλοι ή κανείς» πρέπει να γίνει σύνθημα ολόκληρης  της κοινωνίας μπροστά στον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν γιατί η ανασφάλεια η απειλή της απόλυσης, οι εκβιαστικές μειώσεις μισθών είναι καθημερινότητα σχεδόν σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Ο αγώνας των χαλυβουργών  μας δείχνει τον δρόμο. Αντιστέκεται μέχρι τελικής πτώσης ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις πολιτικές του μνημονίου και της εργασιακής εφεδρείας. Μας δείχνει τον δρόμο καθώς έχει αναπτυχθεί ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στους απεργούς αφού  άνεργοι, μαθητές, φοιτητές και σωματεία εκφράζουν την συμπαράσταση τους προσφέροντας ό,τι μπορούν προκειμένου να στηρίξουν τους απεργούς. Πρόκειται για έναν αγώνα ο οποίος παρά τη σκόπιμη συγκάλυψη από τα κυρίαρχα ΜΜΕ έχει αναδειχθεί πρωτοπόρος σε αυτό τον νέο κύκλο αντιστάσεων που έχουμε καθήκον να προβάλλουμε μπροστά στην νέα καταιγίδα μέτρων που έρχεται.

Στο δρόμο των χαλυβουργών απεργών καλούνται να βαδίσουν και οι φοιτητές, προκειμένου να δώσουν τη δική τους απάντηση με ανυποχώρητους και αποφασιστικούς αγώνες. Είναι τώρα η ώρα να ανατρέψουμε τον νόμο Διαμαντοπούλου. Είναι ώρα να σταθούμε στο πλευρό ολόκληρης της κοινωνίας, να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας. Όπως λένε και οι χαλυβουργοί, αναπόφευκτα θα αρχίσουν να ξεσπούν εστίες φωτιάς παντού. Στόχος είναι να συνδεθούν μεταξύ τους σε μια πυρκαγιά που θα φέρει τη συνολική ανατροπή…

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα των χαλυβουργών ,μέχρι τη νίκη

This entry was posted in UNCATEGORIZED. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s