Ποιοι είμαστε

11159537_10152991280353778_1683827950959962345_nΑς συστηθούμε..

Είμαστε αυτοί που δραστηριοποιούνται ενάντια στα μέτρα λιτότητας των τελευταίων ετών. Που συμμετείχαν ενεργά στο κίνημα της πλατείας Συντάγματος μαζί με χιλιάδες εργαζομένους, αλλά και μέσα στο πανεπιστήμιο με τις μαζικές καταλήψεις, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι το φοιτητικό και εργατικό κίνημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.

Είμαστε αυτοί που μάθαμε στο δρόμο να νικάμε, απέναντι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και στα αντιδραστικά νομο-πλαίσια των “φωστήρων” του Υπουργείου Παιδείας και την εξίσωση προς τα κάτω των πανεπιστημίων.

Είμαστε αυτοί που με πολυήμερες καταλήψεις παλέψαμε για την απόσυρση του νόμου-Διαμαντοπούλου .

Είμαστε ένα αυτόνομο πολυσυλλεκτικό σχήμα της αριστεράς των κινημάτων, που αποφασίζει συλλογικά, με ανοιχτές διαδικασίες προς όλους και συμμετέχει στα πολιτικά δρώμενα της σχολής και της κοινωνίας γενικότερα. Τοποθετούμε το εμείς πάνω από το εγώ  και αγωνιζόμαστε μαζί με τον ευρύτερο κόσμο της εργασίας, οραματιζόμενοι μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Επιδιώκουμε την όξυνση των κοινωνικών διεκδικήσεων και διαφωνούμε με κάθε λογική εφησυχασμού και μοιρολατρίας. Επιλέγουμε ριζοσπαστικές μορφές δράσης. Ενώνουμε τη φωνή μας και με άλλα κοινωνικά κινήματα όπως αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό, γυναικών, οικολογικό.

Είμαστε αυτοί που το όραμα μας για το πανεπιστήμιο ως κοινωνικός χώρος και χώρος γνώσης ξεπερνάει κάθε λογική ανάθεσης και απάθειας. Θεωρούμε την Γενική Συνέλευση ως το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων των φοιτητών και επειδή στα συλλογικά προβλήματα δε «χωράει» ο ατομικός δρόμος κρίνουμε αναγκαία τη συμμετοχή των φοιτητών σε αυτήν. Γι’ αυτό το λόγο το προηγούμενο διάστημα συμβάλαμε στη δημιουργία της Πρωτοβουλίας Αγώνα Φοιτητών Πα.Πει. η οποία υπερασπίστηκε τα φοιτητικά ζητήματα (εναντίωση στις διαγραφές φοιτητών, τα συμβούλια διοίκησης και την εντατικοποίηση των σπουδών, διεκδίκηση σίτισης, στέγασης, δωρεάν μεταφοράς , συγγραμμάτων, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης) και κοινωνικά δικαιώματα ( δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν παιδεία, δικαίωμα στην εργασία ) και προσπάθησε μέσω των δράσεών της να κινητοποιήσει τον Φοιτητικό Σύλλογο και να απαντήσει μαζί με αυτόν στους προβληματισμούς του.

Αντιλαμβανόμαστε το πανεπιστήμιο όχι ως ένα στείρο εξεταστικό κέντρο που ο μοναδικός του στόχος είναι η επαγγελματική κατάρτιση και η σύνδεση του ατόμου με την αγορά εργασίας, αλλά ως ένα κοινωνικό χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών όπου η γνώση δε θα πρέπει να περιορίζεται στο πλαίσιο μόνο όσων διδάσκονται αλλά να καλύπτει όλο το εύρος του επιστημονικού αντικειμένου και να παρέχει μια σφαιρική άποψη στον φοιτητή. Έναν κοινωνικό χώρο στον οποίο τα ενεργά μέλη του, όπως οι φοιτητές, οι καθηγητές και οι εργαζόμενοι, θα συναποφασίζουν για τη λειτουργία του πανεπιστημίου από κοινού και θα απαντάνε σε κοινωνικά προβλήματα μέσα από τους αγώνες τους.

Συντονίζουμε πανελλαδικά τη δράση μας και με άλλες σχολές, ενώ εμμένουμε στη σημασία της ενότητας στη δράση της αριστεράς διότι θεωρούμε ότι στην παρούσα πολιτική συγκυρία η αριστερά δεν έχει την πολυτέλεια να αναλίσκεται σε θεωρητικές διαφωνίες και περαιτέρω διασπάσεις. Αντιλαμβανόμαστε ότι μόνο η κοινή δράση των δυνάμεων της Αριστεράς μπορεί να είναι αποτελεσματική και νικηφόρα. Φιλοδοξούμε να γίνει πιο πλατιά η ενότητα αυτή. Εμπνεόμαστε από τους αγώνες του χθες και οργανώνουμε τους αγώνες του αύριο.

Που θα μας βρείτε :

Τα τραπεζάκια μας είναι στην είσοδο της σχολής και δίπλα στο κυλικείο . Θα μας βρείτε στα αμφιθέατρα , στις γενικές συνελεύσεις , στις πλατείες αλλά πρωτίστως στους δρόμους. Όλη η ομορφιά είναι εκεί κρυμμένη !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s