Ανοιχτό κάλεσμα πολιτικού διαλόγου και συνεργασίας

Στις 5 Ιουλίου 2015 ο ελληνικός λαός και η νεολαία απάντησαν με ένα βροντερό ΟΧΙ στους εκβιασμούς των δανειστών και των εγχώριων εκφραστών τους, απαιτώντας τον τερματισμό των πολιτικών λιτότητας που επιβάλλονταν στην χώρα από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Παρ’όλα αυτά μόλις μια εβδομάδα μετά υπογράφεται από την κυβέρνηση ένα τρίτο μνημόνιο το οποίο κλιμακώνει την επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας. Μία συμφωνία που έρχεται να καταστεί ως κανονικότητα από την κυβέρνηση, δήθεν ως ένα αναγκαίο πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης και μοναδικής λύσης για την εθνική σωτηρία. Στην πραγματικότητα όμως η συμφωνία αυτή, έρχεται να τεθεί ως ένα κοινωνικό συμβόλαιο που δεν περιλαμβάνει τίποτα άλλο παρά την διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, την υποβάθμιση κάθε είδους κρατικής παροχής, την ανασφάλεια και την ανεργία. Παράλληλα, η σταδιακή μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που υπερασπίζεται πολιτικές λιτότητας προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στις τάξεις της Αριστεράς. Αυτό αποτυπώθηκε και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου με τα πρωτοφανή ποσοστά αποχής από τις κάλπες, που ανέδειξαν την πιο νεοφιλελεύθερη και αντιδραστική Βουλή από την μεταπολίτευση, μια σύνθεση που δεν αντικατοπτρίζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Υπό αυτό το πολιτικό πρίσμα, όπου η αμηχανία, η απογοήτευση και η απάθεια είναι έκδηλη στην κοινωνία και στην φοιτητική καθημερινότητα, είναι καθήκον της Αριστεράς του ΟΧΙ να είναι ενωμένη και να καταφέρει να μεταπείσει τον κόσμο, με όλες τις τις δυνάμεις, ότι μπορεί να υπάρξει εναλλακτική λύση πέρα από τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας, πέρα από κάθε λογική δόγματος ΤΙΝΑ. Να δημιουργήσει μια αφήγηση που μπορεί να απαντήσει στο σήμερα, στις ανάγκες της κοινωνίας και τους κοινωνικούς προβληματισμούς. Να οραματιστεί πως μπορεί να υπάρξουν νέα πεδία σύγκλισης που θα οδηγήσουν σε ένα νέο πολιτικό σχέδιο το οποίο θα είναι ηγεμονικό και νικηφόρο. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να ανοίξει ένας ευρύς, ειλικρινής διάλογος μεταξύ των ριζοσπαστικών αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, με στόχο την δημιουργία ενός πλατιού ριζοσπαστικού, αντιμνημονιακού, αντιρατσιστικού, αντιιμπεριαλιστικού οριζόντια δημοκρατικού μετώπου που θα θέσει τις βάσεις στον αγώνα ενάντια στα νέα μνημόνια αλλά και στις εκάστοτε κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν, που θα αναζωογονήσει τους φοιτητικούς συλλόγους μέσω των γενικών συνελεύσεων (που απαξιώνονται από ΔΑΠ ΚΑΙ ΠΑΣΠ), που θα αναζοπυρώσει τους κοινωνικούς σχηματισμούς μέσω δράσεων και κινητοποιήσεων.

Αντιλαμβανόμενοι/ες την πολιτική συγκυρία, κάνοντας την παραδοχή ότι το πολιτικό σχέδιο μας ηττήθηκε, μακριά από λογικές μικροπολιτικού ηγεμονισμού, η Αρ.Εν. Πα.Πει ως μία συλλογικότητα της ριζοσπαστικής αριστεράς που αντιλαμβάνεται τη σημασία του συντονισμού της δράσης των αγωνιζόμενων φοιτητών αλλά και την σημασία δημιουργίας ενός νέου τρόπου παρέμβασης στον κοινωνικό μας χώρο, που θα υιοθετεί μια νέα αφήγηση και θα απαντάει στις ανάγκες του φοιτητικού συλλόγου αλλά και της κοινωνίας, καλεί σε ανοιχτό διάλογο την CONTRA ROSSA ΕΑΑΚ, όλες τις υπόλοιπες αριστερές ριζοσπαστικές δυνάμεις του πανεπιστημίου, καθώς και ανένταχτους φοιτητές , με στόχο την δημιουργία ενός μετώπου που θα αντισταθεί στις μνημονιακές επιταγές της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, που διαλύουν το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο.

Ενός μετώπου που θα συνεχίσει την μάχη ενάντια στο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση, το οποίο βάζει ταφόπλακα σε όποιες ελπίδες έχει η νέα γενιά για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς συντάξεις στο μέλλον αλλά και εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων με τις οποίες ξεπουλιέται κάθε δημόσιο περιουσιακό στοιχείο για την εκπλήρωση συμφερόντων επιτήδειων κερδοσκόπων. Ενός μετώπου που δεν θα επιτρέψει την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων όπως επιχειρήθηκε με την σύλληψη και την απόπειρα έκδοσης στην Ιταλία των 5 φοιτητών που διαδήλωναν ενάντια στην Διεθνή Έκθεση “Expo 2015” στο Μιλάνο την περασμένη Πρωτομαγιά και πιο πρόσφατα, δε θα επιτρέψει την ποινικοποιήση της κινηματικής δράσης των 12 φοιτητών Φυσικού Κρήτης. Ακόμη θα πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας και να απαιτήσουμε να πέσει ο φράχτης του Έβρου του οποίου η ύπαρξη έχει βυθίσει εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές στον πάτο του Αιγαίου. Ενωμένοι θα βάλουμε τέλος στην υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου που ξεκίνησε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και που συνεχίζει τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το επερχόμενο νομοσχέδιο Φίλη το οποίο είναι απόλυτα ενταγμένο στην λογική του νόμου Διαμαντοπούλου.

Η ανασύνθεση της Αριστεράς και η αναζωογόνηση των διαδικασιών της βρίσκεται στα χέρια μας! Όσοι μας αποκαλούν χαμένη γενιά είναι γελασμένοι , ο δρόμος για την αντεπίθεση έχει ξεκινήσει!

This entry was posted in UNCATEGORIZED. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s