ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟ ΓΙΑΤΙ…ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΔΑΠ

»Με έκπληξη» είδαμε οτι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για άλλη μια φορά μετατρέπει την Παρασκευή το Πανεπιστήμιο μας σε μπουζουξίδικο φανερώνοντας τι σχέση επιδιώκει να έχουν οι φοιτητές με αυτό και προτάσσοντας ένα υποδειγμα διασκέδασης που καμία δουλειά δεν έχει σε ένα κοινωνικό χώρο όπως αυτός.

Υποστηρίζει οτι τάσσεται υπέρ ενός ανοικτού πανεπιστημίου προσανατολισμένο στις ανάγκες των φοιτητών. Ωστόσο βάζει χρηματικό αντίτιμο στις εκδηλώσεις της , αποκαλύπτοντας έμπρακτα την θέση της οτι μόνο οι επίλεκτοι και οι έχοντες έχουν δικαίωμα στην διασκέδαση σήμερα, και αύριο στην γνώση.Για ακόμη μια φορά αξιοποιεί προεκλογικά μέσα χωρίς κανένα πολιτικό περιεχόμενο παράληλλα με τις διακοπές στη Μύκονο και την Αράχωβα. Σε ένα γενικότερο κλίμα αποπολιτικοποίησης και φτηνής διασκέδασης λοιδωρεί τον φοιτητή μετατρέποντας τον σε πελάτη μέσα στο ίδιο του το περιβάλλον. Στηρίζεται στην ανάθεση και την μαζοποίηση των φοιτητών ενώνοντας τους μέσα από κεράσματα και σημειώσεις, μέσα από πελατειακές σχέσεις, σχέσεις δούναι και λαβείν.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ υπονομεύει επανειλημμένα τις δημοκρατικές διαδικασίες του φοιτητικού συλλόγου,όπως τη Γενική Συνέλευση,όπου γίνεται ο πραγματικός διάλογος για την διεκδίκηση αιτημάτων.Εφόσον βρωντοφωνάζει οτι εκπροσωπεί τις προσδοκίες των φοιτητών για μια καλύτερη σχολή θα την παρακαλούσαμε για μια φορά έστω να μας καταθέσει τις προτάσεις της ανοιχτά για το σχέδιο της για το πανεπιστήμιο. Ως ΑΡ.ΕΝ σε αντίθεση με την παράταξη της ΔΑΠ συμμετέχουμε στις διαδικασίες του συλλόγου, συνδιαμορφώνοντας στις Γενικές Συνελεύσεις με τους φοιτητές, συζητώντας σε ανοιχτά πλαίσια για τις κοινές μας ανάγκες και διεκδικήσεις.

Οι αντιφάσεις και τα παραδείγματα για την αποδόμηση αυτού του μπλε συνοθυλεύματος είναι πάρα πολλά. Ωστόσο ουσία έχει αφενός να συνειδητοποιήσουμε ως φοιτητές την αξία του κοινωνικού μας χώρου, το χρέος μας να δρούμε και να αντιδρούμε σε αυτούς που μας θέλουν χωρίς φωνη. Εν όψει εκλογών είναι σημαντικό να δώσουμε πολιτικό νόημα στην ψήφο μας, να συμβάλλουμε στην ανάδειξη δυνάμεων εντός του πανεπιστημίου που προωθούν και συμμετέχουν στις συλλογικές διαδικασίες και τις δράσεις του φοιτητικού συλλόγου.


Ως Αριστερή Ενότητα οραματιζόμαστε και προσπαθούμε να στήσουμε ένα άλλο πανεπιστήμιο και ένα συνολικό αντιπαράδειγμα για ολόκληρη την κοινωνία. Γι΄αυτό και απαντάμε στα μπουζούκια με φεστιβάλ οργανωμένα μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Σας καλουμε λοιπόν στις 9-10 Μάη στο Θησείο όπου θα διεξαχθεί το 2ημερο φεστιβάλ των σχημάτων της Αριστερής Ενότητας. Στις 13 Μαϊου συμμετέχουμε στηρίζουμε ψηφίζουμε Αριστερή Ενότητα Πα.Πει! Για ένα πανεπιστήμιο των αναγκών μας και όχι των δικών τους!

aren papei logo 2

This entry was posted in ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s