Καταγγελία για την επίθεση στο στέκι της ΑΡ.ΕΝ. ΠΑ.ΠΕΙ.

Το βράδυ της Κυριακής 8/2, το στέκι της ΑΡιστερής ΕΝότητας Πανεπιστημίου Πειραιά δέχτηκε άνανδρη επίθεση από γνωστούς-αγνώστους. Αφού έσπασαν την πόρτα, προκάλεσαν υλικές ζημιές στο εσωτερικό του στεκιού, καταστρέφοντας υλικό και αναποδογυρίζοντας τα τραπεζάκια και τις καρέκλες του χώρου.

Η φασιστικού τύπου αυτή ενέργεια, αποτελεί προσπάθεια μαύρης προπαγάνδας ενάντια στον πολιτικό χώρο της ΑΡΕΝ. Οι «άγνωστοι» που επιτέθηκαν στο στέκι μας, δεν στρέφονται μόνο εναντίον μας αλλά ενάντια συνολικά στον φοιτητικό κόσμο που οργανώνεται και αγωνίζεται συλλογικά, σε όσες και όσους αρνούνται έμπρακτα την «ελευθερία» του ροπάλου.

Από τη μεριά μας θέλουμε να δηλώσουμε σε όλους τους τόνους στους θρασύδειλους νυχτερινούς δολιοφθορείς, πως δεν μας τρομοκρατούν και πως οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι δεν καταστέλλονται από διάφορες επιθέσεις χουλιγκάνικου χαρακτήρα.

Μέσα στο χώρο του ΠαΠει επιδιώκουμε και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τη δημιουργία μιας νότα ελεύθερης, δημοκρατικής έκφρασης. Σ’ ένα πανεπιστήμιο που μόνο πρόταγμά του αποτελεί η στείρα γνώση της αγοράς, η εξειδίκευση και ο ανταγωνισμός, εμείς θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε ώστε να προκύψουν ακόμα περισσότερα, τόσο σε επίπεδο πολιτικού αγώνα αλλά και σε επίπεδο διαμόρφωσης του πανεπιστημίου, εξυπηρετώντας τις ανάγκες μας και το δικαίωμα στην εργασία, την παιδεία, στη ζωή με αξιοπρέπεια.

Ενέργειες σαν αυτή της Κυριακής, μάς ενισχύουν ακόμη περισσότερο ώστε να συνεχίσουμε να προάγουμε το δικό μας κοινωνικό αντιπρόταγμα απέναντι στο σύγχρονο τρόπο ζωής αλλά και σε μηδενιστικές περιθωριακές λογικές.

Είναι μάλλον περιττό να πούμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. Καλούμε τη φοιτητική νεολαία, κάθε συλλογικότητα και κάθε φοιτητικό σύλλογο να πάρει θέση καταδικάζοντας αυτήν την πολιτική επίθεση σε χώρο πανεπιστημιακού ασύλου και να συνεχίσει να αγωνίζεται στο δρόμο που θα δοθεί πραγματικά απάντηση σε όσους θέλουν να μας γυρίζουν στο σκοτάδι.

Δεν έχεις μάτια να κοιτάξεις τα πράγματα

ν’ αντιμετωπίσεις τον γύπα στα σωθικά σου

σε τριγυρίζουν τα ξωτικά της ημέρας

σκοντάφτεις σε αγάλματα σε πτώματα χαλάσματα

πτώματα

εμείς οι αδιάφοροι

οι ανίδεοι

εμείς οι δειλοί

οι προδότες στην αδυσώπητη κρίση του μέλλοντος

και ρωτούσες κάποτε αν υπάρχουν προδότες

και ρωτούσες αν η σκλαβιά συνηθίζεται

σαρκοφάγο το πνεύμα

σαρκοφάγο το κλίμα

ενώ μια νέα μοναξιά εισβάλλει στο αίμα.

Νίκος Βρεττός, Εισβολή

αρεν

This entry was posted in ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΡ.ΕΝ ΠΑ.ΠΕΙ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, UNCATEGORIZED. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s