Όταν η αδικία γίνεται νόμος τότε η αντίσταση είναι καθήκον!

apergia

Διανύουμε μια περίοδο, η οποία χαρακτηρίζεται τόσο από την αυταρχικοποίηση των δημοκρατικών θεσμών όσο και από την καταστολή κάθε μορφής συλλογικής διεκδίκησης. Η κυβέρνηση με κάθε δυνατό τρόπο, προσπαθεί να διασπάσει οποιοδήποτε κίνημα αντίδρασης και ανυπακοής με σκοπό τον εκφοβισμό και την αποσιώπηση της κοινωνίας.

ΑΛΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ…

Το Υπουργείο Παιδείας λέει τους φοιτητές αλήτες. Οι πρόσφατες ενέργειες του πρύτανη του ΕΚΠΑ, του »ευεργέτη» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.Φορτσάκη και των αστυνομικών δυνάμεων, φανερώνουν μία εντελώς διαφορετική όψη της πραγματικότητας. Τα lock-out στη σχολή της Νομικής, στην ΑΣΟΕΕ και το ΕΜΠ, με σκοπό την καταπάτηση δημοκρατικών οργάνων λήψης αποφάσεων, όπως η Γενική Συνέλευση, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Φορτσακη περί κατάργησης των φοιτητικών συλλόγων, δείχνουν την φοβικότητά τους προς μία ενδεχόμενη έκρηξη του φοιτητικού κόσμου και ταυτόχρονα καταδεικνύουν το αυταρχικό σχέδιο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής για μετατροπή του δημοσίου και δωρεάν πανεπιστημίου σε ενα πανεπιστήμιο της αγοράς, οργανωμένο με βάση την συνθήκη της Μπολόνια(διάσπαση των πτυχίων, ιδιωτικοποίηση πανεπιστημίων, κτλ. Η χρήση ωμής βίας και απρόκλητης κρατικής καταστολής, εν όψει και κατά τη διάρκεια της επετειακής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο οτί η δημοκρατία είναι ένα »όπλο» της κοινωνίας που αντιτίθεται στα σχέδια τους. Ίσως με βάση τα συγκεκριμένα γεγονότα, το υπουργείο θα έπρεπε να αναθεωρήσει τις θέσεις του περί ηθικής ακεραιότητας των φοιτητών. Από πότε η διεκδίκηση ενός Δημόσιου Δωρέαν Δημοκρατικού πανεπιστημίου καθιστά τους φοιτητές αλήτες;

ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Ο αγώνας που χάθηκε είναι αυτός που δε δόθηκε ποτέ. Οι κινητοποίησεις και οι δράσεις των τελευταίων ημερών(συνεχείς πορείες εργαζομένων-μαθήτων-φοιτητών, διαμαρτυρία στις Σκουριές κατά της εξόρυξης χρυσού, κ.α)εκπέμπουν ένα ηχηρό μήνυμα διεκδήκησης και συλλογικών αγώνων για την προάσπιση των δημοκρατικών κεκτημένων και θέτουν τους πυλώνες για την οργάνωση μελλοντικών αντιστάσεων. Η συσπείρωση και η ενότητα των κινημάτων σε συνολικό επίπεδο, αποτελεί τη θρυαλλίδα που θα πυροδοτήσει την ανατροπή της κυβέρνησης και ευρύτερα τον κοινωνικό αναβρασμό. Ήρθε η ώρα για την ενσάρκωση του οράματός μας, για μία διαφορετική κοινωνία, την κοινωνία των αναγκών και των ονείρων μας. Ούτε βήμα πίσω!

Η Γενική Απεργία στις 27/11 σηματοδοτεί κόμβο της αντίστασης ενάντια στην κυβερνητική αυθαιρεσία αλλά και τομή για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των φορέων τους.
Καλούμε φοιτητές και εργαζομένους να συσπειρωθούν ενάντια στην πολύμορφη βαρβαρότητα της κυβέρνησης.

This entry was posted in ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ - ΣΥΓΚΗΡΙΑ, ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΡ.ΕΝ ΠΑ.ΠΕΙ, UNCATEGORIZED. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s