Δεν πληρώνουμε κανένα χαράτσι

-Το θέατρο του παραλόγου-

Ζούμε καθημερινά ένα θέατρο παραλόγου . Η ελληνική οικογένεια καλείται να πληρώσει υπέρογκα ποσά μέσω των φορολογικών μέτρων (έκτακτων και μη) . Παράλληλα με την μείωση του αφορολογήτου ,την κατάργηση των φοροαπαλλαγών ,την επιβολή τέλους αλληλεγγύης ήρθε και το αποκορύφωμα του παραλόγου . Η έκτακτη εισφορά του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ .

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι βασικό κοινωνικό αγαθό για κάθε νοικοκυριό. Παρ’ όλ’ αυτά η κυβέρνηση κάτω απ’ τις επιταγές της Τρόικα και του ΔΝΤ έρχεται για ακόμη μια φορά να νομιμοποιήσει την αδικία. Αναγκάζει τους πολίτες να πληρώσουν αυτή την εισφορά απειλώντας με διακοπή του ρεύματος. Ο κίνδυνος ,δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά να βρεθούν χωρίς ρεύμα μέσα στο χειμώνα ,είναι τεράστιος με αδιανόητες κοινωνικές συνέπειες

Όταν η αδικία γίνεται νόμος , η αντίσταση γίνεται καθήκον

Ήδη πολλοί δήμοι έχουν αντιταχθεί σε αυτό το βάρβαρο χαράτσι .Μερικοί απ’ αυτούς όπως η Νέα Ιωνία, ο Άγ. Ιωάννης Ρέντης και ο Κορυδαλλός αλλά και δήμοι της επαρχίας όπως αυτός της Αλεξανδρούπολης και του Μεσολογγίου συγκροτούν επιτροπές συμπαράστασης και νομικής υποστήριξης στους κατοίκους που αδυνατούν να πληρώσουν το συγκεκριμένο ειδικό τέλος.

Σ’ αυτόν τον αγώνα κατ’ αυτού του χαρατσιού έρχεται να συμπληρωθεί η κατάληψη του Κέντρου έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος, της ΔΕΗ στη Λ. Μεσογείων. Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί από τη ΓΕΝΟΠ και το πληροφοριακό σύστημα «Ερμής» , που σημαίνει ότι όχι μόνο δεν μπορούν να εκδοθούν εντολές διακοπής ρεύματος αλλά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμιά απολύτως συναλλαγή με το κοινό.

Εκατοντάδες πολίτες από κάθε πλατεία των συνοικιών της Αθήνας συγκεντρώνονται στο χώρο που τελεί υπό κατάληψη για να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, για να αντισταθούν σε ένα σκοτεινό και κρύο μέλλον δίχως ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια τους.

Μέσα σε αυτό το  γενικό ρεύμα αντίστασης και ανυπακοής στην πληρωμή των χαρατσιών η ανάλγητη μνημονιακή κυβέρνηση,  που αποδεικνύεται ότι  δεν σέβεται καμία νομιμότητα,  επιτίθεται με την γνωστή αστυνομική καταστολή ενάντια σε όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα του πολίτη να έχει ηλεκτρικό ρεύμα και να μη του το κόβουν, εφόσον πληρώνει τον λογαριασμό χωρίς την επιβάρυνση του φόρου ακινήτων
Καταδικάζουμε λοιπόν αυτήν την επίθεση που επιδιώκει να τρομοκρατήσει  τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία, που αντιστέκεται στις πολιτικές της χρεοκοπίας και της εξαθλίωσης   , που αγωνίζεται  για να ζήσει με αξιοπρέπεια για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν πληρώνουμε κανένα χαράτσι
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΔΕΗ
Αγωνιζόμαστε για την συνολική ανατροπή !


This entry was posted in UNCATEGORIZED. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s