Για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Δεν υπάρχει καταλληλότερη στιγμή για έναν λαό να αντισταθεί στην υποτέλειά του, από τον εορτασμό της επετείου της ημερομηνίας κατά την οποία αρνήθηκε την κατοχή του.  Δεν υπήρχε όμως και χειρότερη στιγμή από αυτήν που επέλεξε η Κυβέρνηση για να οριστικοποιήσει με το “κούρεμα” του χρέους, τη βαθιά εξάρτησή της από τις δυνάμεις των ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ε.Ε.

Τα παραπάνω στάθηκαν η αφορμή ώστε ο φετινός τριήμερος εορτασμός της εθνικής μας επετείου να λάβει εντελώς διαφορετικές διαστάσεις από το παρελθόν. Με αποκορύφωμα τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη ύστερα από την αποχώρηση των επισήμων (μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της δημοκρατίας και ο υπουργός εθνικής αμύνης) , ο λαός απέδειξε με την παρουσία του στους δρόμους και στις παρελάσεις πως η Κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοί της είναι ανεπιθύμητοι. Από την Αθήνα και τον Πειραιά, έως το Ηράκλειο, το Βόλο, την Καλαμάτα και τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις, χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες παρενέβησαν στις παρελάσεις και τους εορτασμούς δίνοντας πραγματικό νόημα στην επέτειο της αντίστασης.

Και οι παρελαύνοντες μαθητές έδωσαν τον δικό τους παλμό στις γενικευμένες αντιδράσεις. Τα μαύρα μαντήλια, η άρνηση στρέψης του κεφαλιού προς τη μεριά των επισήμων και εν τέλει η στρέψη του κεφαλιού προς το λαό επιδοκιμάστηκαν από τους συγκεντρωμένους, δείχνοντας πως η νέα γενιά μπορεί να ανατρέψει την παρούσα κατάσταση.

Οι εν λόγω συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας δεν έλειψαν και από τη μαθητική παρέλαση του Πειραιά. Αλλά ούτε και η Αριστερή Ενότητα του Πανεπιστημίου Πειραιά έλειψε από το καθήκον της. Σε συνεννόηση και συμπόρευση με τη λαϊκή συνέλευση του Πειραιά και με τοπικές οργανώσεις βρεθήκαμε στην κεντρική πλατεία της πόλης φωνάζοντας συνθήματα και αποδοκιμάζοντας τους “επισήμους”, ενώ ακολούθησε πορεία. Το πανό μας, άκρως επίκαιρο, ανέφερε το εξής: “ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ”.

Δεν ήταν δυνατό να λείψουν οι κυβερνητικές (και όχι μόνο) αντιδράσεις για τα όσα διαδραματίστηκαν στις κατά τη διάρκεια των παρελάσεων. Δεν σεβόμαστε τις μέρες μας είπαν, εκείνοι που δύο μέρες πριν έθεταν την Ελλάδα σε πλήρη οικονομικοπολιτικό έλεγχο στα χέρια των Γερμανών και των εταίρων τους. Ωστόσο με αυτές τις αντιδράσεις αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου. Πριν από 71 χρόνια ο λαός είπε Όχι στην προσπάθεια κατάλυσης της ελευθερίας του και σήμερα ο ελληνικός λαός λέει Όχι στη μετατροπή της χώρας σε προκεκτοράτο

Αυτό είναι το πραγματικό νόημα , η μαθητική νεολαία να παρελαύνει μπροστά στον ίδιο το λαό και όχι μπροστά στους εκπροσώπους της κυβέρνησης . Έτσι τιμάμε αυτούς που θυσιάστηκαν για να είμαστε ,σήμερα ,εμείς ελεύθεροι !

Τώρα όπως και τότε η αντίσταση δεν είναι δουλειά των ειδικών. Η ιστορία μας επιβεβαιώνει: Μόνος χαμένος αγώνας είναι εκείνος που δε δόθηκε ποτέ.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!

This entry was posted in UNCATEGORIZED and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s