ΑΝΤΙ – ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2011

ΑΝΤΙ – ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΕΛΟΣ! ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ!

 Συγχαρητήρια! Κατάφερες μετά από 12 χρόνια κοπιαστικής δουλειάς, εξόδων, φροντιστηρίων και αναρίθμητων αμφιβόλων αποτελεσμάτων εξετάσεις να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο Πανεπιστήμιο! Ήρθε επιτέλους η ώρα να απελευθερωθείς, να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα, να ζήσεις χωρίς τον διαρκή φόβο των εξετάσεων πάνω από το κεφάλι σου! Αν έτσι πιστεύεις πως έτσι θα είναι στο εξής η ζωή σου τότε σίγουρα ξεχνάς κάτι: το νέο νόμο – πλαίσιο Διαμαντοπούλου για την παιδεία!

Μια σύντομη περιγραφή του νόμου αυτού θα σε κάνει να καταλάβεις πως τα πράγματα σίγουρα δεν είναι όπως τα φανταζόσουν. Ξεκινώντας με το απλούστερο αλλά όχι και λιγότερο σημαντικό, θα πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι για να αποκτήσεις το πάσο σου θα πρέπει να πληρώσεις! Ίσως ονειρευόσουν δωρεάν βιβλία, φθηνές συγκοινωνίες, σίτιση και στέγαση. Σύντομα θα διαπιστώσεις πως τίποτα από αυτά δεν ισχύει πια! Ίσως ακόμη ονειρευόσουν αποεντατικοποίηση της καθημερινότητας σου. Τα τριετή προγράμματα σπουδών, το περίφημο ν + 2 και το κυνήγι των πιστωτικών μονάδων ποδοπατούν και αυτό το όνειρό σου. Τέλος, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και η ελλιπείς έως ανύπαρκτη αντιπροσώπευσή σου στα όργανα του πανεπιστημίου περιορίζουν τις σκέψεις σου και φιμώνουν τις ιδέες σου.

Από τα πρώτα σου κιόλας βήματα στο χώρο αυτό θα συναντήσεις τους “εκπροσώπους του πανεπιστημίου”. Θα ζητήσουν το τηλέφωνό σου, θα σου υποσχεθούν καφέδες, διασκέδαση, σημειώσεις, θα υποτιμήσουν τη νοημοσύνη σου θεωρώντας πως δεν είσαι ικανός/ή να ολοκληρώσεις τις διαδικασίες της εγγραφής σου χωρίς τη βοήθειά τους. Είναι οι ίδιοι που λίγο καιρό πριν έκαναν προτάσεις για την αναβάθμιση της παιδείας. Προτάσεις που θα μπορούσαν ακόμη και χειρότερες να χαρακτηριστούν από εκείνες του τρέχοντος νομοσχεδίου. Είναι οι ίδιοι που θα σε χρησιμοποιήσουν για να παραμείνουν εκείνοι που θα ελέγχουν τα πάντα στο πανεπιστήμιο. Είναι εκείνοι που λίγες μέρες πριν επέτρεψαν τον τερματισμό της κατάληψης που υπερασπιζόταν όσα πνίγουν εσένα και ολόκληρη την κοινωνία. Εκείνοι οι οποίοι απέτρεψαν την διεξαγωγή των εγγραφών προκειμένου να μπορούν όταν αυτές εν τέλει πραγματοποιηθούν να ελέγξουν τα πάντα και να λειτουργήσουν τους μηχανισμούς τους.

Ας είμαστε ρεαλιστές. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Έκτακτες εισφορές, χαράτσια, αυξήσεις σε ΦΠΑ, φόροι, φόροι, φόροι… Φόροι που εσύ, η οικογένειά σου και ολόκληρη η κοινωνία δεν χρωστά σε κανέναν. Και τώρα νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου. Δίδακτρα, διαγραφές, εντατικοποίηση σπουδών, κατάργηση δημοκρατικών θεσμών (άσυλο). Δεν είναι καιρός για εξετάσεις, δεν είναι καιρός για μαθήματα. Είναι καιρός για αγώνα. Για αγώνα στις πλατείες, στους δρόμους, στις καταλήψεις. Αγώνας ενάντια σε όσα τόσα χρόνια σε καταπιέζουν. Το lifestyle και η καριέρα μπορούν να περιμένουν, μπορούν να μην γίνουν ποτέ οι προτεραιότητές σου.

Ποιοι είμαστε όμως εμείς που σου λέμε όλα αυτά; Γιατί αλήθεια αγωνιζόμαστε ;

Στα συλλογικά προβλήματα δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις και αγωνιζόμαστε μαζί με τον κόσμο της εργασίας, οραματιζόμενοι μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση . Μια κοινωνία για εμάς μαζί μ’ εμάς . Παλεύουμε για ένα πανεπιστήμιο-ορμητήριο που θα δίνει προοπτική για νέους αγώνες σε όλη τη κοινωνία. Για την ανατροπή αυτού του πολιτικού συστήματος. Δεν υπάρχει χαμένος αγώνας . Χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δόθηκε ποτέ. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και το ξέρουμε . Έλα μαζί μας να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα! Διάλεξε ζωή, όχι επιβίωση!

This entry was posted in UNCATEGORIZED and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s